Cum să întreții încălțămintea și articolele vestimentare din piele?

cum intretii hainele din piele

Vă spuneam într-un articol anterior că toamna aceasta se poartă pielea. Dacă alegeți articole vestimentare sau încălțăminte din piele, fiți pregătiți să le și întrețineți întrucât pielea este un material destul de pretențios care necesită un plus de atenție dacă vreți să arate impecabil. La magazin găsiți soluții speciale pentru întreținerea articolelor din piele, însă există câteva soluții home made în cazul în care nu aveți altceva la îndemână.

Înainte de toate, asigurați-vă că produsele din piele sunt curățate cu regularitate, adică de fiecare dată când le purtați. Atât jachetele și gecile, cât și încălțămintea din piele adună foarte mult praf așa că odată ajunși acasă ștergeți-le cu o cârpă umezită cu apă călduță, astfel încât să înlăturați orice urmă de praf care în timp poate deteriora culoarea produsului.

Ploaia este un inamic periculos al hainelor și încălțămintei din piele. Încercați pe cât de mult să nu le expuneți vremii ploioase, iar dacă sunteți luați prin surprindere, nu folosiți surse de căldură puternice pentru a le usca fiindcă s-ar putea să le distrugeți. Puneți-le la uscat într-o cameră aerisită și așteptați să se usuce complet înainte de a le purta din nou.

Printre soluțiile de casă pe care le puteți folosi pentru a vă curața hainele și pantofii din piele se numără zeama de lămăie, oțetul cu apă sau laptele demachiant. Înainte de a începe curățarea încercați pe o porțiune mai mică și mai puțin vizibilă. Nu toate produsele din piele sunt la fel, unele sunt tratate cu diferite substanțe, așa că nu se știe niciodată cum vor reacționa în contact cu alte soluții. Iar dacă nu sunteți siguri, mai bine le duceți la curățătorie și astfel evitați o bătaie de cap ulterioară.

cum intretii incaltamintea din piele

La fel de importantă este și curățarea și îngrijirea articolelor din piele întoarsă. Praful și impuritățile din atmosferă sunt și mai vizibile pe acestea, astfel că trebuie curățate cu o și mai mare atenție. Folosiți o perie specială pentru piele întoarsă și un spray care să nu permită pătrunderea apei și depunerea prafului și, bineînțeles, curățați-le de fiecare dacă când le purtați.

Voi ce soluții folosiți pentru îngrijirea articolelor din piele?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s