Dress code-urile pe înțelesul tuturor

Cu siguranță ați întâlnit până acum situații în care a trebuit să participați la un eveniment în care se cerea un anumit dress code. Iar dacă nu, atunci s-ar putea să fiți nevoiți la un moment dat, așa că ar trebui să cunoașteți principalele dress code-uri care se impun la evenimente și ce presupun acestea.

dress code-uri

Sursă foto

White Tie

Este cel mai formal și pretențios dress code întâlnit, dar, în același timp, este și cel mai rar cod cerut la evenimente. Este specific ceremoniilor regale și balurilor.

Doamnele trebuie să poarte rochii lungi, de seară, extrem de elegante. Sunt complet interzise rochiile mai scurte. Bijuteriile pot fi foarte prețioase și extravagante. Vorbim chiar de diamante sau diademe de prințesă. În ton cu aceste elemente vor fi mănușile lungi de seară și plicurile mici și elegante, specifice unei ținute white tie.

Domnii poartă neapărat frac, papion și vestă. White tie nu impune un costum de culoare albă, însă cămașa, papionul și vesta trebuie să fie așa, iar ținuta corpului dreaptă, astfel încât hainele să se așeze perfect.

Black Tie

Este, de asemenea, un dress code foarte formal, cerut la evenimentele elegante și sofisticate, în general evenimentele sociale care încep după ora 18.00. Pentru femei, rochiile lungi până în pământ sunt de preferat, însă se poate opta și pentru o rochie de cocktail, atât timp cât este dintr-un material prețios și asortată cu încălțăminte cu toc și bijuterii nu foarte sofisticate, dar elegante. Bărbații trebuie să poarte tuxedo, pantofi negri, papion sau cravată.

Cocktail

Un dress code semi formal care lasă mai multă libertate de alegere și posibilitate de a fi creativ. Bărbații tot vor trebui să poarte un costum, însă materialele vor fi mai puțin elegante și vor permite o mare mare lejeritate, atât în modul în care este purtată ținuta, cât și la nivelul atitudinii. Femeile pot purta rochii de lungime medie sau combinații de fuste sau pantalon cu top elegant și chiar încălțăminte fără toc.

Business Formal

Folosit tot în cadrul evenimentelor semi-formale, în special celor profesionale (conferințe, lansări, întâlniri de afaceri), impune costumul clasic pentru bărbați și o rochie formală sau un deux-piece cu fustă/pantaloni și sacou, pentru femei. Accesoriile trebuie să fie foarte simple și să păstreze ținuta într-o zonă sigură.

Business Casual

Ajungem în sfârșit într-un cadru mai informal cu acest dress code. Bărbații pot renunța la costum, însă trebuie să rămână în sfera smart casual: cămașă, pantofi, cardigan, poate chiar un sacou casual, din materiale deloc pretențioase. Femeile pot purta rochii casual, ținute lejere și chiar balerini. Încercați totuși să vă țineți departe de blugi și tricouri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s