5 lucruri pe care să nu le porți la serviciu

5 lucruri pe care să nu le porți la serviciu

5 lucruri pe care să nu le porți la serviciu

Lumea business e din ce în ce mai relaxată în ceea ce privește vestimentația pe care angajații trebuie să o poarte în timpul serviciului. Chiar și în mediile puțin mai conservatoare, poți purta o pereche de blugi, renunțând la ținutele foarte office, iar acolo unde nu e posibil, se organizează o zi pe săptămână, de regulă vinerea, în care fiecare poate veni îmbrăcat așa cum dorește. Totuși, oricât de multă libertate ai avea, nu e bine să pui pe tine orice găsești prin dulap, cum nici nu e cazul să te dichisești de parcă mergi la o petrecere. Nu uita că trebuie să inspiri credibilitate șefilor, colegilor, clienților, iar o vestimentație corectă și bine aleasă te poate ajuta, la fel cum o ținută deplasată îți va crea o imagine neprofesionistă.

Primul lucru pe lista pieselor vestimentare pe care să nu le porți niciodată la birou sunt articolele de lungime nepotrivită, prin asta se înțelege foarte scurte. Rochiile și fustele foarte scurte, nu mai spunem de pantaloni, nu ar trebui să facă parte din garderoba ta office. Dacă totuși ai o rochiță potrivită, dar prea scurtă, folosește ciorapi groși și închiși la culoare astfel încât să te încadrezi în limitele unei vestimentații de birou. 1 cm sau doi deasupra genunchiului ar trebui să fie lungimea minimă în ținutele de serviciu.

Ținutele cu tăieturi sunt la fel de nepotrivite în acest caz. Într-adevăr, te poți îmbrăca în blugi, însă nu în unii în care s-ar îmbrăca și o vedetă hip hop. Păstrează blugii tăiați, crop topurile și bluzele cu franjuri și găurele pentru momentele în care nu ești la serviciu.

Pantofii sport, pantalonii de training, colanții se adaugă pe lista de așa nu. Oricât de mult ai vrea să te simți confortabil, oricât de flexibil ar fi mediul de lucru, astfel de articole nu sunt deloc potrivite. Poate doar dacă lucrezi de acasă, în spatele calculatorului. Altfel, nu exagera cu latura casual într-atât.

Imprimeurile pe care le-ai putea purta într-o vacanță tropicală sau animal printurile cu care mergi și în club sunt o mare greșeală la birou. Nu spune nimeni să te-mbraci monocrom sau în clasicul alb – negru, dar nici varianta curcubeu nu-ți va fi de mare folos. Nu uita de regula credibilității.

În final, dacă există anumite limite, să le spunem de bun simț, privitor la vestimentație, să știi că ele se aplică și pentru look-ul general. Machiajul și coafura îți completează ținuta și e bine să fie ”compatibile”. Cu un machiaj discret de zi și părul îngrijit te vei încadra la categoria așa da.

Nu uita nu lua aceste sfaturi ca pe niște reguli stricte, ci mai mult ca linii directoare. Și, desigur, nu renunța la creativitate!

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s