Cele mai cunoscute mituri în modă

Se întâmplă peste tot! În toate domeniile încep, la un moment dat, să circule ”vorbe de duh” care tot repetate și repetate, trec încetul cu încetul drept adevăruri. Moda nu-i cu nimic mai diferită și abundă de astfel de ”adevăruri” apărute de nu știu unde. Cu siguranță le-ai auzit și tu, poate chiar le-ai și crezut. Cine n-a făcut-o, căci se pare că sunt la fel de vechi ca fashion-ul însăși?

Cele mai cunoscute mituri în modă

Cele mai cunoscute mituri în modă

Îți trebuie mulți bani ca să te îmbraci bine / Hainele scumpe sunt la modă

Nu trebuie să cheltui o avere pe haine ca să îți construiești ținute frumoase, iar dacă o faci, asta nu e o garanție că hainele sunt de calitate sau la modă. Mai degrabă acesta poate fi un pretext pentru cele care nu se prea străduiesc să fie la curent cu ultimele tendințe și o consolare pentru cele care se lasă duse de val la cumpărături și încearcă să-și justifice acțiunile punând totul în cârca modei ”foarte costisitoare”.

O rochie neagră e potrivită în orice ocazie

Chiar așa? O fi de ajuns să pui o rochie neagră pe tine și gata? Greu de crezut. Rochia neagră e într-adevăr un articol versatil, care poate fi folosit în multe împrejurări, însă de aici până la a-l purta la toate evenimentele e cale lungă. Putem admite că ”the little black dress” e o alegere sigură, nu fiindcă ar fi mai ușor de accesorizat, ci fiindcă e mai greu să o dai în bară, dar sunt atâtea lucruri de avut în vedere înainte de a te baza pe o rochie neagră, plecând chiar de la tine. De exemplu, e potrivit negrul pentru tipul tău de piele, pentru culoarea părului?

Dacă ea poartă asta, pot să port și eu

Valabil mai ales atunci când ”ea” e o vedetă sau un model dintr-o revistă. Tentația de a ne imagina că și pe noi hainele respective vor arăta la fel e mare, însă cel mai probabil asta nu se va întâmpla. Fiindcă noi nu avem o armată de stiliști și de fotografi profesioniști în spate și din multe alte motive, e mai bine să ne raportăm la aceste personalități doar ca la niște surse de inspirație și să nu încercăm să le copiem de-a întregul.

Asortează poșeta și pantofii

Eventual și cureaua, dacă porți una. E un mit atât de învechit, încât e surprinzător că încă mai circulă. Aceasta a fost doar o tendință la un moment dat, care, ca toate trendurile, a trecut, așa că e momentul să trecem și noi peste. Dacă ești îndrăzneață și inventivă și nu vei asorta cele două accesorii, nimeni nu te va critica.

Culorile vibrante sunt doar pentru persoanele tinere

Mult succes în a determina cine e tânăr și cine nu. Tinerețea e o stare care vine din interior și o simplă cifră nu ar trebui să dicteze nimănui ce să poarte și ce nu. Culorile sunt frumoase, iar combinate și asortate corect sunt potrivite pentru orice vârstă, fie 20 sau 70 de ani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s