5 reguli de stil pentru femei

Știi deja că nu prea credem în reguli și că, în ceea ce ne privește, oamenii dau frumusețe hainelor și nu invers. Însă, e drept că o haină bine aleasă, în funcție de silueta, forma corpului, stilul vestimentar propriu ne poate avantaja, ajutându-ne să punem în valoare acele lucruri de care suntem mândre și care ne fac să ne simțim bine în pielea noastră.

Din acest motiv, dar și pentru că indiferent de cum ne raportăm la tendințe, unele lucruri pur și simplu nu merg sau nu mai sunt din secolul acesta, avem nevoie de astfel de ”reguli”, care sunt mai degrabă sfaturi, că doar nu ne pedepsește nimeni dacă nu le respectăm. Numai că s-ar putea ca imaginea nostră exterioară să aibă de suferit, iar odată cu ea și stima de sine. Nu mai bine încercăm să investim un pic în noi? Asta chiar nu a stricat niciodată, așa că să trecem la regulile de stil pentru femei.

reguli de stil pentru femei in fashion

Reguli de stil pentru femei

Adaptează tendințele la propriul tău stil vestimentar

Dacă nu ți se potrivește, nu ți se potrivește și pace. Dacă ești o fire mai romantică, ce iubește stilul elegant și poartă mai mereu rochii, fuste și tocuri nu are rost să încerci haine potrivite pentru stilul rock sau punk, să-ncepi să porți geci și pantaloni din piele, blugi skinny sau ghete biker. Nu ai cum să te simți bine astfel, decât poate dacă încerci un joc de rol, iar dacă ținuta te face să te simți inconfortabil se va vedea, vorba aia, de la o poștă. Acest criteriu al potrivirii, nu se referă la starea ta psihică, ci și fizică. Ține cont de forma corpului tău, și apoi de tendințe, căci decât haine la modă, dar care nu arată bine pe tine, mai degrabă ceva clasic, dar cu care îți creezi o ținută impecabilă.

Adaptează piesele vestimentare pe care le cumperi la garderoba ta actuală

Știm că e tentant să îți cumperi lucruri inedite, să experimentezi ceva nou, să alegi piese originale sau ieșite din comun. E chiar bine să mai diversifici modul de a face shopping uneori. Însă, dacă ajungi acasă și constați că nu ai nimic în dulap cu care să le combini, vor ajunge să rămână nefolosite sau purtate doar o singură dată. E chiar o mare risipă să cumperi haine, mai ales dacă sunt și scumpe, care apoi să rămână uitate într-un colț de șifonier. Cumpără-ți articole pe care să le poți combina cu ce ai deja acasă și astfel să le poți purta de mai multe ori, ba chiar și în diferite contexte.

Alege haine de calitate

Acesta e un subiect delicat, fiindcă de obicei calitatea e asociată cu prețul ridicat. Ori nu e chiar așa, căci poți găsi și haine de calitate la prețuri accesibile. Mai ales atunci când alegi articole pe care le vei purta un timp mai îndelungat, cum sunt paltoanele sau încălțămintea de iarnă, verifică întotdeauna compoziția, calitatea materialelor, cusăturile, căptușeala. Alege lâna sau stofa în detrimentul materialelor mai puțin calitative. La urma urmei, mai bine dai o sută, două sute de lei în plus decât să constați peste o lună că ai nevoie de altele noi.

reguli de stil in fashion pentru femei

Reguli de stil in fashion

More is less

De când s-a inventat, adică de mult, și până acum, această sintagmă nu și-a pierdut niciodată din valoare. Cu cât te străduiești prea mult, combini texturi, culori, imprimeuri de care nu ești sigură sau adaugi accesorii cu nemiluita, cu atât mai rău pentru ținuta pe care o porți. Coco Chanel spunea: ”Înainte să ieși din casă, uită-te în oglindă și înlătură un lucru din ținuță.” Nu încerca să impresionezi prin surplus, nu funcționează niciodată.

Personalizează

Un ultim lucru despre ținutele tale este că nu trebuie doar să te reprezinte, ci să pară că sunt făcute special pentru tine. Poate că ai anumite accesorii pe care le folosești mai mereu și fără de care nu ai fi tu sau poate e atitudinea ta, zâmbetul, încrederea cu care îți porți hainele ceea ce le face să pară făcute special pentru tine. Orice ar fi, dacă cumperi hainele și le pui pe tine exact cum erau pe manechinul din magazin, nu vei arăta cu mult mai diferit. Pune-ți amprenta pe orice porți și vei arăta și mai grozav.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s