Haine de tranziție sau cum să te îmbraci între sezoane

Ajungem acuși în acea perioadă când vine sfârșitul iernii și începutul primăverii. Din experiență, știm ce-nseamnă asta. Nu avem habar cu ce să ne îmbrăcăm, doar avem parte de cel puțin două sezone într-o singură zi. Dacă plecăm la prânz de-acasă, e destul de plăcut și cald încât să credem că ne putem aventura într-un singur pulover, dar, cu siguranță, seara ne va demonstra că ne-am înșelat, căci brrr, s-a și lăsat frigul.

Oricât de tentant ar fi să pui deoparte hainele de iarnă și să scoți din nou acele rochițe și haine subțirele, va trebui să-ți mai păstrezi puțin entuziasmul. Vremea e schimbătoare în perioada asta, iar la fiecare 2 – 3 zile de soare, urmează altele cu ploaie și tot așa. Acestea fiind spuse, iată cam ce haine de tranziție ar trebui să ai prin dulap astfel încât să fii pregătită și de ploaie, și de soare, și de vânt, și de vreme bună.

Cum să te îmbraci între sezoane?

Păstrează cardiganele, poncho-urile sau trench-urile. Încă nu e momentul să renunți la ele. Mai ales dacă ai astfel de piese voluminoase, în mai multe straturi, cu gulere suprapuse, îți vor prinde tare bine. Poți să le porți descheiate, cât mai lejer, poate doar puse pur și simplu pe spate cât e cald afară, iar de-ndată ce se lasă frigul, să le închei sau să te folosești de surplusul de material și de straturile suprapuse pentru a acoperi cât mai mult și a avea astfel și confort termic. Sfat: chiar dacă alegi un cardigan sau poncho subțire, fără nasturi sau fermoar sau fără căptușeală, aplică legea compensației, adică alege un material de calitate, precum lâna sau stofa. Astfel, poți purta fără probleme o cămașă subțire sau o bluză cu mâneca scurtă pe dedesubt.

Poncho voluminos pentru garderoba de tranziție

Poncho voluminos pentru garderoba de tranziție

Cardigan cu guler suprapus pentru garderoba de tranzitie

Cardigan cu guler suprapus pentru garderoba de tranzitie

Ia cu tine o eșarfă extralarge. Fiindcă nu știi niciodată când e soare și când e ploaie, un mic truc e să ai la tine o eșarfă supradimensionată. astfel, în caz că te prinde ploaia, poți să o înfășori repede în jurul capului și al gâtului și să te ferești de ploaie și vânt. Dacă e soare și frumos, o poți purta chic pe umeri sau chiar pe post de pelerină sau capă. Mult mai simplu și stylish decât să cari o umbrelă tot timpul.

esarfa supradimensionata pentru garderoba de tranzitie

Esarfa supradimensionata. Photo credit: http://www.stylishwife.com

Dresuri groase. Ok, nu trebuie să te descurajezi dacă vremea nu-i perfectă și să amâni purtarea rochițelor pentru la vară. Poți să te bucuri chiar de pe-acum de o ținută veselă și jucăușă, gen bine ai venit primăvară, combinând rochițele și fustele cu o pereche de dresuri groase. Încălțată cu botine sau chiar pantofi, ar trebui să te simți destul de confortabil.

dresuri groase pentru garderoba de tranziție

Dresuri groase în perioada de tranziție. Photo credit: pinterest.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s